Jeruk Bambangan atau dipanggil Bosou Bambangan dalam bahasa Kadazan Dusun.
Makanan tradisi yang sangat digemari di sabah.
Makanan hasilan dari buah Bambangan yang telah masak dan dihiris nipis kemudian dicampurkan dengan parutan biji buah Bambangan (berwarna putih).
Jeruk Bambangan ini sedap dimakan bersama dengan nasi putih.
Sebarang tempahan atau info boleh hubungi nombor yang tertera di dalam gambar di atas.
Related Posts:
GIANT KELOMBONG INANAM SABAHKami akan berada di Tamu minggu Hypermarket Giant Kelombong bermula esok. Minggu pertama untuk tahun baru 2018. Semoga berjalan lancar hendaknya nanti.
Bagi anda yang datang berkunjung ke sana esok 06.01.2018 akan menda… Read More
KDCA PENAMPANG SABAHCerita hujung tahun lalu, 2017. Sudah masuk 2018 baru berkesempatan update. Sedikit busy diawal-awal tahun ini. Hari ini baru ada kelapangan untuk update beberapa aktiviti QueYun sebelum ini.
Pameran jualan produk IKS ahli Pe… Read More
SOTONG MASAK SAMBAL TUHAU Lama pula admin tidak berkongsi resepi dengan korang. Hah..kali ini resepi adalah dari makanan laut iaitu sotong. Semudah A B C nak menyediakannya. Budak tahun 6 pun boleh buat.
Jom mari tengok caranya..
Bahan-bahan:Sotong, T… Read More
BATARAS HYPERMARKET BUNDUSAN Buat para peminat produk QueYun, kini produk QueYun Jeruk Tuhau ada di Hypermarket Bataras Bundusan. Jeruk Tuhau.Yang datang singgah ke Hypermarket Bataras, jangan lupa jenguk-jenguk produk QueYun di sini ya. Bag… Read More
CAP DAGANGAN RASMI QUEYUN ENTERPRISE Logo QueYun telah pun diluluskan sebagai cap dagangan untuk kegunaan urusan syarikat. Register di bawah MyIpo selama 10 tahun dibawah akta Cap Dagangan Malaysia. Logo ini akan digunakan oleh syarikat dalam apa-apa urusan… Read More
Hello. Boleh sya tahu dimana kamu proses jeruk bambangan ni?
ReplyDeleteHello. Boleh sya tahu dimana kamu proses jeruk bambangan ni?
ReplyDelete