Jeruk Bambangan atau dipanggil Bosou Bambangan dalam bahasa Kadazan Dusun.
Makanan tradisi yang sangat digemari di sabah.
Makanan hasilan dari buah Bambangan yang telah masak dan dihiris nipis kemudian dicampurkan dengan parutan biji buah Bambangan (berwarna putih).
Jeruk Bambangan ini sedap dimakan bersama dengan nasi putih.
Sebarang tempahan atau info boleh hubungi nombor yang tertera di dalam gambar di atas.
Related Posts:
SERUNDING TUHAU
Serunding Tuhau adalah antara produk kami yang paling digemari dan terlaris. Makanan tradisional kaum Dusun di Sabah ini sangat sesuai dimakan bersama nasi panas. Boleh juga dimakan begitu sahaja.
Pembungkusannya me… Read More
MULTI PES TUHAU
MULTI PES TUHAU pelbagai guna
Multi Pes Tuhau dengan gabungan dua lagi jenis tumbuhan herba iaitu halia dan bawang putih. Sangat sesuai digunakan untuk pelbagai jenis masakan.
B… Read More
JERUK IKAN
Jeruk Ikan atau dipanggil Bosou Sada dalam bahasa Kadazan Dusun. Merupakan makanan tradisional yang unik dikalangan kaum Kadazan dusun di sabah.
Makanan ini merupakan hasilan dari ikan sungai yang dicampurk… Read More
JERUK TUHAU
Bagi yang belum pernah melihat Jeruk Tuhau, inilah dia rupa bentuknya. Batang tuhau yang lembut di hiris nipis atau di tumbuk hancur kemudian dicampurkan dengan cili, cuka atau air limau, garam dan gula. Terhidu saja baunya … Read More
SAMBAL TUHAU LIKING
SAMBAL TUHAU LIKING
BAHARU!!! Produk keluaran dari QueYun. Sambal Tuhau Liking. Liking merupakan sejenis Ikan Masin yang popular di Sabah.
Sambal Tuhau Baharu ini adalah antara produk QueYun yang laku laris. Tela menda… Read More
Hello. Boleh sya tahu dimana kamu proses jeruk bambangan ni?
ReplyDeleteHello. Boleh sya tahu dimana kamu proses jeruk bambangan ni?
ReplyDelete