Sunday, September 9, 2018

JERUK BAMBANGAN

2

Image may contain: food

Jeruk Bambangan atau dipanggil Bosou Bambangan dalam bahasa Kadazan Dusun.
Makanan tradisi yang sangat digemari di sabah.

Makanan hasilan dari buah Bambangan yang telah masak dan dihiris nipis kemudian dicampurkan dengan parutan biji buah Bambangan (berwarna putih). 
Jeruk Bambangan ini sedap dimakan bersama dengan nasi putih. 

Image may contain: text

Sebarang tempahan atau info boleh hubungi nombor yang tertera di dalam gambar di atas.



Related Posts:

  • SERUNDING TUHAU Serunding Tuhau adalah antara produk kami yang paling digemari dan terlaris. Makanan tradisional kaum Dusun di Sabah ini sangat sesuai dimakan bersama nasi panas.  Boleh juga dimakan begitu sahaja. Pembungkusannya me… Read More
  • MULTI PES TUHAU MULTI PES TUHAU pelbagai guna Multi Pes Tuhau dengan gabungan dua lagi jenis tumbuhan  herba iaitu halia dan bawang putih. Sangat sesuai digunakan untuk  pelbagai jenis masakan.   B… Read More
  • JERUK IKAN Jeruk Ikan atau dipanggil Bosou Sada dalam bahasa Kadazan Dusun. Merupakan makanan tradisional yang unik dikalangan kaum Kadazan dusun di sabah. Makanan ini merupakan hasilan dari ikan sungai yang dicampurk… Read More
  • JERUK TUHAU Bagi yang belum pernah melihat Jeruk Tuhau, inilah dia rupa bentuknya. Batang tuhau yang lembut di hiris nipis atau di tumbuk hancur kemudian dicampurkan dengan cili, cuka atau air limau, garam dan gula. Terhidu saja baunya … Read More
  • SAMBAL TUHAU LIKING SAMBAL TUHAU LIKING BAHARU!!! Produk keluaran dari QueYun. Sambal Tuhau Liking. Liking merupakan sejenis Ikan Masin yang popular di Sabah. Sambal Tuhau Baharu ini adalah antara produk QueYun yang laku laris. Tela menda… Read More

2 comments:

  1. Hello. Boleh sya tahu dimana kamu proses jeruk bambangan ni?

    ReplyDelete
  2. Hello. Boleh sya tahu dimana kamu proses jeruk bambangan ni?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi meninggalkan jejak.

google.com, pub-2792107785458350, DIRECT, f08c47fec0942fa0