Featured Post

KUIH KOU CHONG

Produk terkini Brand QueYun . Kuih Kou Chong inti kacang tanah . Produk ini telah dikeluarkan dan mula dipasarkan pada September 2024. Berm...

Tuesday, July 23, 2019

USAHAWAN PELADANGNITA @MENARA LEMBAGA PELADANG KUALA LUMPUR.

0

2Usahawan PeladangNita Negeri Sabah & Wilayah Persekutuan  Labuan berada di Menara Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) sempena Majlis Simposium PeladangNita Kebangsaan 2019.

Majlis telah disempurnakan oleh YB Dato’ Salahuddin Ayub, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani pada 23hb Julai 2019 .


Booth Usahawan PeladangNita Negeri Sabah & Wilayah Persekutuan Labuan.

Antara produk keluaran Usahawan PeladangNita Negeri Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan yang dipamerkan selama dua hari  majlis berlangsung.
Kraftangan seperti tudung saji, bakul.

Sos Tuhau QueYun, Mee kering, Kerepek Rempeyek,
Keropok Ampalng , Kuih Cincin.
Sambal Tuhau QueYun, Udang Kering, Keychain,

Terima kasih diucapkan kepada Pihak PeladagNita Sabah kerana memberi peluang kepada Syarikat QueYun untuk mempamerkan sekaligus memperkenalkan produk keluaran QueYun kepada orang ramai semasa Majlis Simposium PeladangNita Kebangsaan 2019.


Sunday, July 14, 2019

PEK BAHARU QueYun SAMBAL TUHAU

0

Pek Baharu SAMBAL TUHAU keluaran QueYun.

Pacakaging dua jenis Sambal Tuhau keluaran QueYun kini tampil berwajah baharu. Sambal Tuhau Bilis di dalam pek berwarna hitam kuning. Manakala Sambal Tuhau Udang di dalam pek berwarna hitam merah.

Pek Sambal terkini ini adalah menggunakan Stand Pouch Zip Lock. Ringan dan lebih memudahkan pengguna. Sambal tidak habis, boleh tutup zip lock dan simpan.


SAMBAL TUHAU BILIS

SAMBAL TUHAU UDANG

Bagi anda yang berminat dengan produk keluaran QueYun, boleh menghubungi  kami di talian 012 801 9875 / 012 834 4348


Monday, May 6, 2019

JENIS-JENIS CILI KERING

2

Dalam Produk Sambal Tuhau keluaran QueYun, Cili Kering adalah salah satu bahan utama yang digunakan.

Ini adalah antara jenis-jenis Cili Kering antara beribu jenis cili kering di luar sana. Jom kita kenal-kenal jenis-jensi cili kering yangbiasa digunakan.

Image may contain: food
Jenis-jenis Cili Kering



1.Cili Kering Keriting
Bentuknya keriting. Berkeut-kedut kasar. Bijinya banyak. Tidak berapa pedas. Cili ini sesuai untuk membuat samabl kurang pedas. Anak-anak pun boleh makan. Mudah didapati di pasar-pasar atau supermarket.

2.Cili Kering Besar
Ada yang memanggilnya Cili Kering Gemuk. Saiznya besar dan gemuk dari Cili Kering Keriting. Berkilat dan tidak pedas. Bijinya kurang. Mudah didapati di pasar-pasar atau supermarket.

3.Cili Kering Paprika
Cili ini pula pedas. Yang ini sesuai untuk anda yang sukakan pedas. Berkilat dan mempunyaibiji yang banyak.

4.Cili Kering Berkilat
Hah!! yang ini extra hot. Sangat pedas dan mempunyai biji yag banyak dan berkilat. Cili jenis ini tidak mempunyai tangkai seperti 3 Jenis cili yang di atas.


Sumber Pic:Babas


Monday, March 25, 2019

BERSAMA PELAJAR UMS KOTA KINABALU

2

Bersama dengan dua kumpulan pelajar dari UMS Kota Kinabalu, Sabah. Pelajar Faculty Busines, Economics and Accountancy, University Malaysia, Sabah.
  
Terima kasih kerana sudi membuat temubual dengan kami. Semoga info yang kami kongsikan memberi manfaat kepada kalian semua.

UMS SABAH, TUHAU, QUEYUN
UMS Kota Kinabalu, SABAH

UMS, SABAH, TUHAU, QUEYUN
UMS Kota Kinabalu,SABAH

Pihak kami memohon maaf sekiranya ada kekurangan sepanjang temubual dilakukan. Semoga adik-adik semua akan berjaya dengan cemerlang dalam bidang yang diceburi masing-masing.


Sunday, March 24, 2019

TAKLIMAT PROGRAM JAMINAN KESELAMATAN MAKANAN

0


Satu taklimat diadakan pada 14 Mac 2019, bertempat di Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah. Para pengusaha makanan  diberikan taklimat berkenaan Program Jaminan Keselamatan Makanan (PJKM).

Antara PKS yang dijemput menghadiri Takliat PJKM,
 PPK Tuaran
Antara Info yang dikongsi:

Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan (PPKM) 2009 mewajibkan setiap empunya dan penghuni premis pengilangan makanan hendaklah menyediakan dan mengadakan satu Program Jaminan Keselamatan Makanan (PJKM).
PJKM merupakan satu sistem amalan terancang yang didokumenkan dan memberi jaminan bahawa mana-mana jenis makanan tertentu tidak akan memudaratkan pengguna apabila dimakan.
 Antara PJKM yang telah diperkenalkan kepada premis yang terlibat dalam pengilangan makanan adalah seperti Good Manufacturing Practice (GMP), Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), ISO 22000 dan sebagainya.
Kredit Info:SINI



MeSTI

Skim Pensijilan Makanan Selamat Tanggungjawab Industri (MeSTI), merupakan salah satu opsyen  PJKM yang diberikan kepada Industri Pengilangan makanan khususnya Perusahaan Kecil Dan Sederhana yang memenuhi keperluan di bawah Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009.

QueYun mengucapkan terima kasih kepada PPK Tuaran kerana telah menjemput kami untuk turut serta dalam taklimat ini. 


google.com, pub-2792107785458350, DIRECT, f08c47fec0942fa0