Wednesday, February 28, 2018

KARNIVAL BELIA TUARAN 1 MALAYSIA YOUTH CITIES 2018

0 Karnival Belia Tuaran 1 Malaysia Youth Cities (1MYC) 2018 telah pun berlangsung sejak 24hb Febuari. Karnival ini adalah anjuran Kelab Belia Pekan Tuaran bersama dengan Kementerian Sains dan Teknologi Malaysia, Pejabat Daerah Tuaran, Majlis Daerah Tuaran, Kementerian Belia dan Sukan Sabah Daerah Tuaran, Pejabat Belia dan Sukan Pantai Barat serta agensi-agensi dan persatuan-persatuan belia daerah Tuaran.

Pelbagai aktiviti menarik diadakan sepanjang karnival ini. Antaranya ialah PESTA BUNDLE DAN JUALAN GERAI, PERTANDINGAN "TUARAN GOT TALENT 1MYC18", PERTANDINGAN STRONGEST MEN, PERTANDINGAN MOTOR DAY dan ada banyak lagi. 

tuhau, booth, tuaran, karnival
Temui Team QueYun di Dataran Padang Tuaran
sempena Karnival Belia Tuaran 2018.
Team QueYun juga akan turut serta dalam Karnival Belia ini selama dua hari. Bermula 2hb hingga 3hb Mac. bagi para peminat produk QueYun jangan lupa datang beramai-ramai ke Booth QueYun nanti ya. Produk laju laris seperti Serunding Tuhau, Sambal Tuhau Bilis, Sambal Tuhau Udang, Sambal Tuhau Cili Padi dan Sambal Tuhau Liking akan ada di booth QueYun nanti.

Karnival Belia Tuaran, karnival, tuaran
Antara aktiviti yang akan diadakan. Pertandingan Tarian Singa. 4hb Mac 2018.

Hah!! korang yang ada masa hujung minggu ini jom lah datang beramai-ramai. Pengisian aktiviti dalam karnival ini semuanya best-best belaka. 

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi meninggalkan jejak.