 |
Bengkel Skim Pensijilan MeSTI |
Selama dua hari bengkel Skim Pensijilan MeSTI ini berlangsung. 19hb dan 20hb Febuari 2018. Bertempat di Hotel Klagan, Kota Kinabalu, Sabah.
Bengkel ini adalah anjuran Bahagian Industri Asas Tani, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (IAT-MOA). QueYun Enterprise salah satu yang terpilih untuk turus serta dalam bengkel ini. Terima kasih kerana memilih QueYun Enterprise untuk mengikuti bengkel ini.
Dua hari dengan para usahawan seluruh Sabah, menuntut ilmu bersama-sama. Pengisian sangat memberi manfaat. Dengan penyampian santai pegawai yang dijemput tak rasa mengantuk dibuatnya.
Sedikit Info tentang Skim Pensijilan Makanan Selamat Tanggunjawab Industri (MeSTI):
- Kementerian Kesihatan Malaysia menawarkan Pensijilan MeSTI, iaitu salah satu skim di bawah Program Jaminan Keselamatan Makanan (PJKM) untuk industri makanan terutamnya Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) bagi memenuhi keperluan yang diperuntukkan di bawah Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009.
- Skim pensijilan adalah PERCUMA kepada semua industri makanan.
- Permohonan pensijilan MeSTI boleh dibuat secara online di http://fosimdomestic.mph.gov.my
Related Posts:
TAKLIMAT PROGRAM JAMINAN KESELAMATAN MAKANAN
Satu taklimat diadakan pada 14 Mac 2019, bertempat di Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah. Para pengusaha makanan diberikan taklimat berkenaan Program Jaminan Keselamatan Makanan (PJKM).
Antara PKS … Read More
RAKAMAN LIVE BERSAMA SHOPEE E-PASAR SABAHSHOPEE E-PASAR SABAHLIVE bersama Shopee E-Pasar Sabah pada 18hb Disember 2020. LIVE ini telah dibuat di SABAH SME CENTER Wisma Tun Fuad Stephens, Kota Kinabalu.Tema LIVE yang dibuat kali ini ialah SAMBAL LIVE. Seramai 7 orang… Read More
CUTI POS MALAYSIA SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI 2020Hari ini merupakan hari terakhir Team QueYun membuat penghantaran oder Tuhau ke Pos Office. Terima kasih kepada penggemar Tuhau yang sempat membuat oder produk QueYun, sebelum Pos bercuti.Pos MalaysiaPos Malaysia m… Read More
PROSES SAMBAL TUHAU Selamat Hari Raya 2020 buat semua yang merayakan. Pastinya tidak sama Hari Raya tahun ini berbanding tahun-tahun sebelumnya. Tahun ini ada PKPB. Tak mengapa, demi untuk kebaikan bersama kita sama-sama patuhi. Semoga aka… Read More
BERSAMA PELAJAR UMS KOTA KINABALUBersama dengan dua kumpulan pelajar dari UMS Kota Kinabalu, Sabah. Pelajar Faculty Busines, Economics and Accountancy, University Malaysia, Sabah.
Terima kasih kerana sudi membuat temubual dengan kami. … Read More
0 comments:
Post a Comment
Terima kasih sudi meninggalkan jejak.