Friday, September 8, 2017

HARI PELADANG, PENTERNAK DAN NELAYAN PERINGKAT NEGERI SABAH 2017

0

                                                

Hari Peladang, Penternak Dan Nelayan Peringkat Negeri Sabah 2017(HPPNS). Telah pun bermula pada hari ini, 08hb dan akan tamat pada 10hb September. Kali ini dibuat di Dataran Tuaran.

Di rasmikan oleh Ketua Menteri Sabah, YAB Datuk Seri Panglima Musa Haji Aman.

Siapa-siapa yang tinggal berdekatan dengan Tuaran boleh lah datang beramai-ramai ke Tuaran nanti. Sambil berhujung minggu dengan aktiviti  yang telah disediakan.Sambil-sambil juga singgah ke booth-booth jualan usahawan-usahawan dari seluruh Sabah. 

QueYun juga ada di sini. Terlibat dengan program ini. Kali ini QueYun datang ke sini berada di bawah agensi LPP Tuaran. Terima kasih LPP Tuaran kerana memberi peluang untuk QueYun menyertai program ini.


Booth QueYun berada di sini. Gerai Usahawan Industri Asas Tani  (IAT). Dibawah satu bumbung dengan para usahawan yang lain dengan berlainan agensi. Antara agensi yang terlibat ialah LPP, FAMA dan LKIM.


Hah!! Di situ dia booth QueYun.  Kalau nampak banner dan banting kuning dengan logo QueYun sudi-sudi lah singgah ya.  Antara produk yang kami bawa kali ini ialah Jeruk Tuhau,  Serunding Tuhau, Multi Pes Tuhau, Sambal Tuhau dan Bosou Sada. 

Kalau mau test..boleh sahaja. Tesster ada tersedia. Tapi kalau mau beli. Lagi lah boleh. Heheee. Yang penting bawa lah duit lebih untuk korang shoping produk-produk tempatan yang semuanya bestt-bestt belaka. 

Jadi apa lagi. Jom datang ke HPPNS Tuaran. 😉

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi meninggalkan jejak.