Tuesday, August 22, 2017

SUASANA EXPO SDSI SANDAKAN SABAH

0

Berlangsung di perkarangan Habour Mall sandakan SABAH pada 4hb hingga 6hb Ogos lalu. Expo SDSI, sambutan sangat memberangsangkan. Tahniah buat penganjur yang terlibat atas usaha keras bagi menjayakan Expo kali ini. 

Terima kasih diucapkan buat pihak DIDR kerana memberi peluang kepada QueYun Enterprise untuk menyertai program ini. 

Di sini admin ingin berkongsi dengan korang suasana kemeriahan semasa Expo SDSI yang dibuat secara besar-besaran di Sandakan baru-baru ini.

                                                          

Kunjungang dari Datuk Raymond Tan Shu Kiah, Menteri Pembangunan Perindustrian bersama En. Stephen Sampil, Timbalan Pengarah Pembangunan Perindustrian dan Penyelidikan ke booth IKS SSO. Sempat bergambar bersama dengan usahawan di booth tersebut. 


Usahawan Kerepek Pisang dan Inovasi produk berasaskan batang pisang Puan Asmawatie. Salute untuk usahawan ini atas pencapaiannya yang mengkagumkan. 


Suasana hari pertama expo berlangsung. Di awal pagi booth para usawahan dari seluruh Negeri Sabah dikunjungi oleh para pengunjung. 


Meriah dengan kehadiran artis tempatan. Dijemput untuk memeriahkan lagi suasana. Di depan pentas ini ada banyak hasil seni yang dihasilkan oleh para usahawan kraftangan. Semuanya super-super cantik.😍
Tidak sempat ambil gambar lebih dekat lagi pada masa ini.

 
Antara usahawan yang menerima bantuan khas IKS. Tahniah buat para rakan seperjuangan yang layak menerima bantuan.

Booth QueYun dan produk yang dibawa khas untuk warga Sandakan. Terima kasih sekali lagi buat pihak  DIDR yang telah menyediakan booth ini untuk kami.

Buat kali kedua QueYun menyertai expo di Sandakan. Kali pertama di UMS Sandakan.
 Kunjungan tanpa henti dari para pengunjung ke booth QueYun. Terima kasih buat anda yang sangat supportive. Macam-macam gelagat pengunjung. Ada yang mencuba Tuhau buat pertama kalinya. Ada yang memang Hantu Tuhau tapi susah untuk mendapatkannya. Ada juga yang bertanya inginkan info tentang Tuhau. 
Apa-apa pun terima kasih atas sokongan yang diberi.😊


Rakan-rakan seperjuangan. Pakcik dengan produk berasakan Rumpai Laut. Admin suka makan acar rumpai laut pakcik ni. Sedaapp. Sumandak Dusun olumis dengan produk Kuih Lidah Inovasinya. Kuih Lidah Susu adalah yang paling tip-top. Kenapa??..Korang kena rasa sendiri. Kerepek Pisang pelbagai perisa seperi manis, masin, cheese dan pedas. Semuanya thumbs up. Kalau boleh mau dipajak semua..hehee. Kakak gojes dengan Madu Kelulut yang dihasilkan dari ladangnya sendiri. Sihat dalaman, cantik luaran. Makcik comel dengan soto sedapnya. Admin sempat mencubanya waktu sarapan pagi.

Ada banyak lagi produk-produk sebenarnya. Kesemuanya bagus-bagus belaka. Setanding dengan produk yang ada di pasaran. 

Hah!! Yang ini pula super-super besttt... yang ditunggu-tunggu oleh para pengunjung. Antara hadiah yang diberi adalah motosikal, barangan elektrik dan hamper.
Pada yang berjaya mendapat cabutan ini mesti super happy dibuatnya.😊😊


0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi meninggalkan jejak.