Friday, June 24, 2016

PUSAT INTERNET 1 MALAYSIA (PI1M) PUTERA JAYA TELIPOK

0

Pusat Internet 1 Malaysia(PI1M) Putera Jaya Telipok

Di sini lah selalunya admin selalu berada untuk update blog, buat design sticker, banner dan banting. Bila ada saja masa terluang, admin akan berkunjung ke sini. Suasana yang tenang dan selesa buatkan kita enjoy menggunakan kemudahan internet di sini

Pusat Internet 1 Malaysia (PI1M) Putera Jaya Telipok, Sabah banyak membantu dari segi pemasaran secara online. Staf PI1M banyak memberi tunjuk dan nasihat bagaimana teknik pemasaran produk dengan cara yang lebih efektif di alam maya.

Admin lebih menggunakan blog sebagai medium pemasaran secara online. Melalui blog, entry –entry terbaru akan admin kongsikan ke Google plus dan juga Facebook. Alhamdulillah, melalui penggunaan blog ini, permintaan pelanggan meningkat dan agen juga semakin bertambah. Terima kasih kepada anda yang sudi menjadi agen produk keluaran QueYun.

Label produk Jeruk Tuhau Pedas

Dari segi label produk pula, admin banyak belajar bagaimana membuat reka label yang lebih cantik dan kelihatan  menarik. Label yang menarik boleh mempengaruhi hasil jualan. Pengalaman admin sendiri semasa karnival di SINI, produk tuhau yang menggunakan label menarik lebih cepat laris berbanding dengan produk label hitam putih. Label lama yang digunakan sebelum ini.

Dengan bimbingan Cik Arbaya Az Pengurus PI1M Putera Jaya, admin kini boleh membuat design sticker produk sendiri menggunakan pgotoshop. Bagi admin ianya sangat membantu dari segi costing, sebab tidak perlu lagi nak minta design dikedai. Selain jimat kos kita sendiri boleh edit design jika rasa-rasanya ada yang hendak diubah. 

Bukan sticker sahaja, banner dan banting juga admin belajar buat. Bagi admin yang memang tak tahu apa-apa tentang grafik, ianya memang sukar. Boleh stress dibuatnya jika kesabaran itu tiada. Tapi keinginan belajar itu tinggi membuatkan diri terus belajar dan belajar. Walaubagaiman pun masih banyak lagi yang perlu dipelajari dan mutu hasil perlu ditingkatkan lagi.

Banting QueYun TUHAU
Menggunakan kemudahan yang ada ini sangat banyak membantu perjalanan perniagaan Syarikat. Impaknya yang sangat positif buat admin terus menggunakan kemudahan internet di sini. Terima kasih PI1M Putera Jaya Telipok.
0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi meninggalkan jejak.