Featured Post

KUIH KOU CHONG

Produk terkini Brand QueYun . Kuih Kou Chong inti kacang tanah . Produk ini telah dikeluarkan dan mula dipasarkan pada September 2024. Berm...

Friday, December 15, 2017

CENDERAHATI

0

(Kredit pic:PPK)
Cenderahati disampaikan oleh Puan Sylvia,  Pengerusi PeladangNita Negeri Sabah.

Terima kasih Pertubuhan Peladang Kawasan Tuaran (PPK) kerana memilih  QueYun antara produk yang dijadikan sebagai cenderahati semasa Majlis Penyerahan Zakat yang berlangsung petang tadi di Dewan Nurul Hidayah, Masjid An-Nur Tuaran

Majlis Penyerahan Zakat Pertubuhan Peladang Kawasan Tuaran yang telah dirasmikan oleh Ybhg En.Abd. Kassim Haji Razali, Setiausaha Politik Kepada Menteri Kerajaan Tempatan Dan Perumahan Negeri Sabah yang mengwakili YB Datuk Seri Panglima Haji Hajiji Bin Haji Noor, Menteri Kerajaan Tempatan Dan Perumahan Negeri Sabah.

Saturday, December 9, 2017

SEMINAR PPRN UMS 2017

0



Seminar Public Private Research Network  (PPRN). Diadakan pada 16 November 2017. Bertempat di Dewan Auditorium Pascasiswazah, Bangunan Pascasiswazah Universiti Malaysia Sabah. 

Program ini adalah anjuran Pusat Penyelidik Dan Pembangunan Keusahawanan (ERDEC), UMS dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT).
 
Admin berpeluang menyertai program ini dan terus membuat permohonan. Moga ada rezeki nanti. Untuk anda yang belum tahu apa itu PPRN. Admin berikan sedikit info untuk anda.

Public Private Research Network (PPRN), menyediakan platform kepada industri/perusahaan yang mempunyai isu atau permasalahan teknikal terhadap penambahbaikkan produk atau  proses dalam perusahaannya. PPRN menemukan mereka dengan  pakar/penyelidik dari institusi pendidikan tinggi dan institusi Penyelidikan awam yang berpotensi menyelesaikan isu serta permasalahan tersebut dengan tempoh dan kos yang efektif.

KURSUS PENGURUSAN PERNIAGAAN ANJURAN G3PNS

0

Bertempat di Bilik mesyuarat masjid Annur Tuaran Sabah, kursus yang bertajuk Pengurusan Perniagaan ini telah diadakan pada 09 Disember 2017. Kursus yang berlangsung selama  sehari ini adalah anjuran Gabungan Persatuan Penjaja dan Peniaga Negeri Sabah (G3PNS).

Seramai lebih 30 orang telah menghadiri kursus ini.

Para peserta kursus yang hadir. 

Antara pengisian semasa kursus ialah Pengenalan Pengurusan Perniagaan Berkesan dan Rancangan Perniagaan, Pengurusan Kakitangan, Pengurusan Kewangan, Pengurusan Pemasaran dan Pengurusan Kejurujualan. 


Peserta diberi peluang memperkenalkan produk masing-masing. Bagi yang ada membawa produk, ini masanya untuk memperkenalkan produk. Sebab itu bila anda hendak menghadiri apa-apa kursus atau seminar,  sentiasalah bawa produk bersama.


Di akhir program,  ucapan penutupan dari Timbalan TYPD G3PNS  En.Roslani Bin Abdullah. Seterusnya beliau menyampaiakn sijil penyertaan kepada para peserta.

Salah seorang peserta menerima sijil penyertaan dari Timbalan TYDP G3PNS. 


Sebelum bersurai. Sesi bergambar bersama beramai-ramai. 

Terima kasih G3PNS atas peluang ini. Mudah-mudahan akan ada lagi program seperti ini di masa akan datang. 


Wednesday, November 22, 2017

TIPS CILI TAHAN LAMA

0

Kali ini admin nak share satu tips untuk anda. Tips Cili Tahan Lama.

Ini adalah jenis cili  yang digunakan dalam penghasilan produk QueYun. Salah satu produk yang menggunakan cili ialah Sambal Tuhau Cili Padi. Cili ini baru dipetik dari ladang. Masih segar dan cantik. Untuk nak bagi Cili ini tahan lama dan masih kelihatan segar, cara penyimpanan memainkan peranan penting.

Admin nak share bagaimana caranya.
Ambil satu bekas kedap udara dan lapiskan dengan tisu. Tisu letaklah beberapa lapis. Kemudian masukkan cili yang sudah dipetik. Pastikan cili tak basah dan tangkainya masih ada ya. Tutup cili tadi dengan tisu dan tutup dengan penutup bekas tadi.

Simpan dalam peti sejuk. Tahan selama satu hingga 3 minggu. Dah nak pakai barulah boleh ambil. Cuci dan buka tangkainya. In Shaa Allah cili tadi masih segar dan cantik kelihatan.

Selamat mencuba dan semoga bermanfaat ya.


Tuesday, November 21, 2017

TUHAU SUDAH SAMPAI

0

Bila customer message "Tuhau suda sampai" , lega dan gembira rasanya. Boleh senyum sampai ke telinga apabila tahu oder sampai selamat ketangan tuannya. Apa lagi bila customer bagi feedback yang menggembirakan. Bertambah-tambah senyuman yang berbunga-bunga diwajah..😊

Katanya "Siap-siap dah dimasukkan ke dalam bekas"
Terima kasih buat cik adik yang sudi oder Tuhau dengan kami. 

Untuk pengetahuan para pelanggan Serunding Tuhau ini boleh tahan selama enam bulan jika di masukkan ke dalam bekas kedap udara. Rasanya masih rangup dan sedap bila dimakan bersama nasi panas. Juga sedap dimakan bersam bubur panas. Atau pun dimakan begitu sahaja. 


google.com, pub-2792107785458350, DIRECT, f08c47fec0942fa0