Wednesday, November 22, 2017

TIPS CILI TAHAN LAMA

0

Kali ini admin nak share satu tips untuk anda. Tips Cili Tahan Lama.

Ini adalah jenis cili  yang digunakan dalam penghasilan produk QueYun. Salah satu produk yang menggunakan cili ialah Sambal Tuhau Cili Padi. Cili ini baru dipetik dari ladang. Masih segar dan cantik. Untuk nak bagi Cili ini tahan lama dan masih kelihatan segar, cara penyimpanan memainkan peranan penting.

Admin nak share bagaimana caranya.
Ambil satu bekas kedap udara dan lapiskan dengan tisu. Tisu letaklah beberapa lapis. Kemudian masukkan cili yang sudah dipetik. Pastikan cili tak basah dan tangkainya masih ada ya. Tutup cili tadi dengan tisu dan tutup dengan penutup bekas tadi.

Simpan dalam peti sejuk. Tahan selama satu hingga 3 minggu. Dah nak pakai barulah boleh ambil. Cuci dan buka tangkainya. In Shaa Allah cili tadi masih segar dan cantik kelihatan.

Selamat mencuba dan semoga bermanfaat ya.


Posted in   

Related Posts:

  • CARA MEMBUNGKUS (PACKING) PESANAN ONLINE VIDOE CARA MEMBUNGKUS (PACKING) PESANAN ONLINE Berkongsi tips kali ini. Cara membungkus pesanan produk yang dipesan oleh pelangan online sebelum dikirim. Cara-cara juga boleh dilihat melalui video di atas. Pihak Qu… Read More
  • CARA BUAT CILI KISAR TAHAN LAMAKali ini Admin ingin berkongsi bagaimana cara buat cili kisar tahan lama. Mudah saja sebenarnya. Jom tengok langkah-langkah di bawah ini. 1. Potong cili kering pendek-pendek menggunakan gunting. Kalau potong lagi pendek lagi… Read More
  • TIPS CILI TAHAN LAMAKali ini admin nak share satu tips untuk anda. Tips Cili Tahan Lama. Ini adalah jenis cili  yang digunakan dalam penghasilan produk QueYun. Salah satu produk yang menggunakan cili ialah Sambal Tuhau Cili Padi. Cili i… Read More

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi meninggalkan jejak.

google.com, pub-2792107785458350, DIRECT, f08c47fec0942fa0