Saturday, April 29, 2017

PENGHANTARAN MENGGUNAKAN BAS EXPRESS

4

Selain Kiriman Pos, kami juga menggunakan khidmat kiriman menggunakan Bas Express. Caj kiriman bungkusan menggunakan Bas Express lebih murah dan cepat sampai. Sehari dah sampai ke destinasinya. Bergantung pada masa bila Bas bertolak. 

 Kiriman bungkusan akan kami hantar ke terminal bas.


Antara Bas Express yang selalu kami gunakan ialah Tung Ma Express. Caj yang dikenakan bergantung pada saiz dan berat bungkusan. Bayaran pula boleh dibuat secara cash atau pun COD (Cash On Delivery). 


Resit pembayaran bungkusan yang dikirim. 
Menggunakan khidmat Syarikat Bas Express SIDA.


Kami juga akan memaklumkan pelanggan, Syarikat Bas Express yang digunakan. Serta masa bas bertolak dari destinasinya. Jadi pelanggan boleh terus ke kaunter syarikat bas tersebut.

Bas akan sampai bergantung pada jarak jauhnya tempat dituju. Contohnya Bas Express SIDA. Bertolak jam 8 pagi dari Terminal Inanam, Kota Kinabalu ke Sandakan. Bas akan tiba di Sandakan lebih kurang jam 2 petang.  

Pelanggan kena datang sendiri ke terminal bas untuk mengambil bungkusan. Jangan risau.. jangan bimbang Syarikat Bas Express akan simpan bungkusan hinggalah anda datang mengambilnya. 


4 comments:

 1. nak tanya klau brg berat 6kg boleh kah?

  ReplyDelete
 2. Klo brg seperti besi anggaran besar
  Tinggi 6kaki
  Lebar 3kaki
  Blh kah???

  ReplyDelete
  Replies
  1. kurang pasti kalau untuk besi. Tuan boleh direct contak dengan pengusaha bas express

   Delete

Terima kasih sudi meninggalkan jejak.