Buat julung kalinya kursus ini diadakan di Sabah iaitu Kursus Guerilla Marketing. Anjuran Bahagian Pendidikan Pemasaran & Khidmat Perundingan FAMA Sabah. Selama tiga hari berturut-turut di adakan di Hotel Klagan, Kota Kinabalu.
Sifu Abe Amirin membuka tirai pengenalan kursus.
Pengisian program memang sangat terbaik. Banyak ilmu, tips yang diperoleh semasa kursus ini. Terima kasih Sifu Uncle Zin dan Sifu Abe Amirin atas segala yang diberikan selama tiga hari berkursus.
Kerja Berkumpulan. Alhamdulillah group admin menang dan mendapat Personal Coaching dari Uncle Zin Ali.
Terima Kasih juga buat FAMA atas program yang disediakan ini. Terima kasih para pegawai FAMA yang sentiasa berada semasa program menanti sehingga usahawan tamat berkursus.
Buat Hotel Klagan Kota Kinabalu, terima kasih atas layanan yang awesome.. Room..makanan yang disediakan juga terbaik.
Terima kasih Uncle Zin kerana memberi komen yang positif. Tak sangka Uncle Zin pandai makan Serunding Tuhau.Admin apa lagi ambil video dia time sedang makan..hehee..
Dan terima kasih juga pada awek cun KD EMMA yang sudi jadi model produk QueYun di sebelah Uncle Zin.
Vidoe admin ambil sewaktu Kursus Guerilla Marketing anjuran FAMA di Klagan Hotel Kota Kinabalu Sabah. Uncle Zin Ali adalah merupakan salah satu sifu dalam program ini. Terima kasih Uncle Zin atas ilmu yang tidak terhingga nilainya. Moga sudi datang lagi ke Sabah, curahkan ilmu untuk kami di sini.. (^^)
Ramai yang bertanya macam mana nak guna Pes Tuhau ni. Kali ini admin nak tunjuk satu resepi macam mana penggunaanya. Mari admin tunjukkan..Cara menyiapkan resepi yang paling mudah dan sedap macam pic di bawah ni...
Admin gunakan Multi Pes Tuhau untuk resepi ikan untuk hari ini. Ikan yang digunakan ialah ikan Siakap. Biasanya orang di Sabah panggil ia ikan Selunsung. Ikan ini adalah ikan pancing admin dapat tengahari tadi. Segar dari laut gitu.. 🤗
Bahan-bahan:
Ikan Siakap
Cili kering besar segengam
3 sudu Multi Pes Tuhau
1 Kiub adabi
Cara-cara:
Ikan disiang dan dibersihkan. Cuci dengan sedikit garam untuk buang hanyirnya. Cili kering di kisar bersama kiub adabi dan dengan sedikit air. Panaskan minyak dalam kuali. Tumis bahan yang dikisar tadi. Masukkan Multi Pes Tuhau. Biarkan mendidih seketika. Masukkan ikan Siakap a.k.a Selunsung. Tutup kuali. Gunakan api yang kecil agar ikan tadi tak hancur. Apabila ikan dah masak bolehlah dihidangkan. Mudahkan..
Sesuai untuk hidangan sekeluarga. Sedap dimakan bersama nasi panas..
Bagi yang nak mencubanya, selamat mencuba resepi yang super senang ini. #JomTryTest... Multi Pes Tuhau
Program anjuran Jabatan Pembangunan Perindustrian Dan Penyelidikan(DIDR) Sabah ini berlangsung pada 1 Julai 2016 yang lalu. Bertempat di Wisma Tun Fuad Stephens,Karamunsing.
Program ini adalah bertujuan untuk membantu usahawan bagi memasarkan produk di pasaran tempatan dan juga luar negeri. Admin merasa bertuah kerana syarikat QueYun Enterprise telah terpilih untuk menyertai ptogram ini buat kali pertamanya.
Terima kasih DIDR kerana telah menjemput kami. Usaha pihak DIDR ini sangat membantu usahawan seperti kami yang baru bertapak di dunia keusahawanan.
Sample produk dari Queyun. Admin bawa yang ini saja. Serunding Tuhau, Sambal Tuhau Cili Padi, Sambal Tuhau Bilis, Jeruk Tuhau Pedas dan Multi Pes Tuhau. Tujuan produk dibawa adalah untuk dinilai oleh para penilai yang datang semasa program berlangsung.
Ada ramai usahawan yang datang masa itu. Datang dengan produk masing-masing. Ketika ini para usahawan datang bertemu dengan penilai untuk memberi sedikit penerangan terhadap produk masing-masing.
Moga usaha pihak DIDR ini dapat membantu para usahawan untuk terus maju kehadapan lagi. Terima kasih DIDR.
Pemilik blog tidak akan bertanggunjawab jika ada sebarang kerosakan ataupun kehilangan gambar/info yang dialami oleh anda atas penggunaan maklumat dalam blog ini. Gambar/tulisan dalam entry adalah hak milik sepenuhnya dari kami. Link dan sumber diberikan jika info bukan hak asal dari blog ini.
Dibenarkan copy paste dengan memberikan link blog ini. Jika ada sebarang kesilapan info, mohon komen di ruangan komen entry untuk admin perbetulkan. Entry dalam blog ini akan sentiasa dikemaskini dari semasa kesemasa. Terima kasih.