Monday, June 26, 2017

UDANG GORENG TEPUNG PERAP PES TUHAU

0

Resepi lagi. Kali ini kita guna udang pula. Udang yang dicelup dalam tepung kemudian digoreng. Tapi sebelum itu perap senentar dengan Pes Tuhau bersama bahan-bahan lain. Sebab itu namanya Udang Goreng Tepung Perap Pes Tuhau.  Mari tengok cara-caranya.

Udang yang sudah dibersihkan di campurkan dengan pes tuhau. Tiga sudu cukup lah. Masukkan sos tiram, bawang besar dan tepung. Gaul sebati dan perap dalam lima minit.

Yang ini bahan-bahan resepi. Bawang besar, tepung goreng, sos tiram dan Multi Pes Tuhau. Simple sahaja. Janji sedap di tekak.

Sudah siap perap boleh lah kita goreng menggoreng udang tadi. Goreng sekali dengan bawang yang di potong bulat. Baru sedap rasa udang tu bergabung dengan bawang yang digoreng bersama.


Dah nampak kekuningan boleh diangkat. Siap dan boleh dimakan Udang Goreng Tepung Perap Pes Tuhau dengan nasi panas.
Hidang bersama Sambal Tuhau Bilis lagi tambah sedap.

Jom mari cuba..!!

P/S: Boleh follow kami @queyun_tuhau di Instagram dan juga Page facebook untuk melihat gambar-gambar resepi yang lain.

**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi meninggalkan jejak.