Tuesday, June 27, 2017

PEDAL AYAM MASAK KICAP DENGAN PES TUHAU

0

Kali ini admin nak share satu resepi mudah dan ringkas. Resepi Pedal Ayam Masak Kicap dengan Pes Tuhau. Salah satu makanan favourite admin. 

Tumis bawang merah sampai naik bau. Masukkan pedal ayam dan tumis lagi. Bagi pedal garing sedikit. Masukkan hirisan fish cake (nda mau letak pun boleh). Masukkan sos tiram dan kicap. Gaul sebati. Masukkan Pes Tuhau satu sudu. Gaul sebati. Hidang setelah masak. 

Tak ada campur bahan perasa. Sos Tiram, kicap dan Pes Tuhau sudah bagi cukup sedap rasa dalam masakkan ini. 

Pes Tuhau boleh letak banyak mana yang dimahu. Dua tiga sudu pun boleh. Pes Tuhau sangat sesuai untuk masak kicap. Antara bahan dalam Pes ini ialah Tuhau, bawang putih dan halia. 

Pes Tuhau ini boleh digunakan dalam pelbagai masakan atau resepi untuk rasa unik dan sedap dalam hidangan korang.😉

**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

Monday, June 26, 2017

TERIMA KASIH KERANA TERUS MENYOKONG QUEYUN TUHAU

0

Hari ini, masuk Raya ketiga tahun 2017. Belum terlambat rasanya untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Salah dan silap sepanjang berurusan dengan kami, mohon diampunkan. Segala kekurangan kami akan cuba perbaiki. 

Terima kasih kerana terus menyokong QueYun Tuhau selama hampir dua tahun ini. Produk tempatan berasakan TUHAU yang semakin mendapat sambutan di seluruh Malaysia. Alhamdulillah. 😊 




 Terima kasih atas komen dan feedback yang diberi. Terima kasih kerana terus menyokong kami. Ada banyak feedback yang diberi dari customers. Alhamdulillah komen-komen sangat positif dan membina.

 Kerana sokongan andalah kami terus berdiri meneruskan usaha memasarkan produk tempatan. Produk tradisional berasaskan TUHAU  yang boleh diketengahkan dipasaran kita. Dan tidak mustahil juga akan berada dipasaran antarabangsa nanti. In Shaa Allah. 
Doa-doakan ya..😀



Admin upload pic feedback dari customers tak banyak. Nanti jammed pula bila buka blog ni hehee. 
Untuk update terkini boleh follow kami @queyun_tuhau di Instagram dan juga Page facebook. Atau LIKE saja page sebelah kanan tu ya.

Bagi yang balik dari kampung hari ini, berhati-hati dijalan ya. Berhenti rehat sebentar kalau penat mengantuk.  Selamat bekerja bagi yang mula bekerja esok.

**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

Sunday, June 18, 2017

DUA TAPAU NASI HABIS

0

COD Sambal Tuhau sabtu lalu. Oder customer dari Sembulan KK.  Nakkan Sambal Tuhau Bilis dan Sambal Tuhau Cili Padi.  Walaupun cuma dua saja kami tetap hantarkan. 


Cuaca ketika itu sangatlah hot-hot. Makeup pun boleh cair dibuatnya. Jalan lagilah super hot. Maklumlah Raya semakin dekat. Tinggal seminggu sahaja lagi. Mestilah ramai yang keluar hendak shoping. Nak beli mana yang belum lengkap.

Agak lama juga sampai. Mr.Bos Tuhau sekejap tekan minyak.  Sekejap tekan brek. Yalah, jalan sesak kan. Tapi selesai juga COD dan serah oder dengan Cik adik manis, Flessy yang sedang menunggu Sambal Tuhaunya sampai.😊  
Lega dan gembira bila oder sudah berada ditangan customer walau sedikit lambat sampai. 


Dan bertambahlah lagi gembira bila dapat message dari WhatsApp .  Rasa stress panas cuaca dan sesak jalan hilang serta merta.

 Katanya "Terima kasih sis. Sangat sedap. Kawan sampai dua tapau nasi habis. Itu pun nda cukup". 

Terima kasih sumandak Flessy sudi oder Tuhau dengan kami. Siap bagi feedback lagi.
Kalau mau oder lagi, anytime sahaja ya. Nanti akan kami COD.😉


**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

Sunday, June 11, 2017

SAMBAL TUHAU PACKING KILO

0

Perjalanan menuju ke Kula Lumpur hari ini. Request  dari pelanggan. 20 kilo Sambal Tuhau di packing dalam berat sekilo-sekilo. Parcel dikirim menggunakan Pos Laju mengikut permintaan pelanggan. Biasanya akan sampai dalam masa tiga hingga lima hari waktu bekerja. 


Dua kotak untuk dua jenis Sambal Tuhau. Sambal Tuhau Bilis dan Sambal Tuhau Udang. Terima kasih customer untuk repeat oder ini. Semoga dipermudahkan dan berpanjangan urusan hendaknya.

Packing dalam plastik bag. Ini juga adalah permintaan dari customer yang oder. Kena pack kemas-kemas dan susun dalam kotak dengan teratur. Duduk baik-baik ya wahai Sambal Tuhau. .😊. Dari Sabah duduk cantik-cantik. Sampai Kuala Lumpur harap dalam keadaan yang sama juga.

Bagi anda yang mahu packing seperti ini, bolehlah terus menghubungi nombor 012 801 9875. Info lanjut akan diberi. Untuk packing dalam gambar, berat adalah satu kilo.


Berada di dalam sana. Agak berat juga nak mengangkatnya. Nasib baik abang sado ada membantu 😁. Apa pun lega rasanya, parcel telah pun dikirim. Mudah-mudahan tiba ditangan tuannya dalam keadaan yang memuaskan hati. In Shaa Allah..


**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**