Saturday, April 29, 2017

PENGHANTARAN CASH & DELIVERY (COD)

0

Bagi area berdekatan kami memberikan khidmat COD (Cash On Delivery). Pelanggan cuma berikan lokasi untuk COD. Lokasi yang mudah untuk kami cari. Kami akan hantarkan. Sampai depan pintu rumah pun boleh. Yang penting lokasi haruslah diberi dengan tepat. 😉..

COD biasanya kami kan lakukan pada hari sabtu dan juga ahad. Pelanggan boleh lah buat tempahan awal sebelum penghantaran dibuat. 

COD area Papar. Terima kasih aunty 😊

COD di area Papar. Oder dari pelanggan Dropshiper kami dari Sandakan. Dropshiper nak dihantar terus kepada pelanggannya di Papar. Terima kasih Dropshiper dari Sandakan.


P/S: Kepada sesiapa yang berminta nak jadi Dropshiper. Boleh terus menghubungi 012 801 9875 untuk keterangan lanjut.


**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

PENGHANTARAN MENGGUNAKAN BAS EXPRESS

0

Selain Kiriman Pos, kami juga menggunakan khidmat kiriman menggunakan Bas Express. Caj kiriman bungkusan menggunakan Bas Express lebih murah dan cepat sampai. Sehari dah sampai ke destinasinya. Bergantung pada masa bila Bas bertolak. 

 Kiriman bungkusan akan kami hantar ke terminal bas.


Antara Bas Express yang selalu kami gunakan ialah Tung Ma Express. Caj yang dikenakan bergantung pada saiz dan berat bungkusan. Bayaran pula boleh dibuat secara cash atau pun COD (Cash On Delivery). 


Resit pembayaran bungkusan yang dikirim. 
Menggunakan khidmat Syarikat Bas Express SIDA.


Kami juga akan memaklumkan pelanggan, Syarikat Bas Express yang digunakan. Serta masa bas bertolak dari destinasinya. Jadi pelanggan boleh terus ke kaunter syarikat bas tersebut.

Bas akan sampai bergantung pada jarak jauhnya tempat dituju. Contohnya Bas Express SIDA. Bertolak jam 8 pagi dari Terminal Inanam, Kota Kinabalu ke Sandakan. Bas akan tiba di Sandakan lebih kurang jam 2 petang.  

Pelanggan kena datang sendiri ke terminal bas untuk mengambil bungkusan. Jangan risau.. jangan bimbang Syarikat Bas Express akan simpan bungkusan hinggalah anda datang mengambilnya. 


**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

PENGHANTARAN MELALUI POS

0

Penghantaran melalui pos yang kami gunakan adalah menggunakan perkhidmatan Pos Malaysia. Selalunya ada dua jenis kiriman pos yang kami gunakan. Pos Laju ataupun Pos Domestik.

Consignment Note  Pos laju 

Bergantung pada permintaan pelanggan. Kalau nak parcel cepat sampai. Boleh gunakan Pos Laju. Biasanya tempoh penghantaran bungkusan adalah dalam satu hingga tiga hari bekerja. Cuma untuk Pos Laju, kadar caj pengeposan ada mahal sedikit. Caj biasanya dikira bergantung berat bungkusan.

 
Consignment Note Pos Domestik

Tapi kalau pelanggan nak yang kos caj yang lebih jimat, boleh gunakan Pos Domestik. Untuk Pos Domestik pelanggan kena bersabar sedikit. Sebabnya kiriman bungkusan untuk Pos Domestik biasanya akan sampai dalam masa tujuh hari waktu bekerja.

Tracking number pada Consignment Note a.k.a resit pos akan kami berikan kepada pelanggan selepas pengeposan dibuat. Jadi pelanggan boleh semak status parcel melalui website Pos Laju atau menggunakan apps mobile.


**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

ROTI BAKAR SAMBAL TUHAU

0

Kali ini admin nak share resepi mudah, ringkas, sedap kebaboomm dari Chef kecil, Adam Adrian. Menggunakan Sambal Tuhau sebagai bahan utama. Maka terhasilah Roti Bakar Sambal Tuhau. Ringkas dan mudah. Cuma menggunakan beberapa bahan-bahan seperti dalam gambar di bawah.

Roti yang telah dibakar. Marjerin atau planta pun boleh. Dan semestinya Sambal Tuhau keluaran QueYun. Sambal yang digunakan ialah Sambal Tuhau Udang. 

Dan hasilnya adalah seperti ini.. Si kecil Chef Adam cuma menggunakan empat keping roti. Kalau nak buat dua atau lebih dari empat pun boleh. Tak ada masalah. Boleh juga tambahkan sayur-sayuran seperti  kobis kalau nak. Ikut rasa suka anda..


Potong segitiga atau segiempat. Atau tak potong pun tak apa.  Ikut rasa suka anda..


Tu diaaa..Adam Adrian yang berminta  dalam bidang masak memasak. Bila besar nanti nak jadi Chef..Katanya..(^^).. 


Dah siap buat, sendiri makan..hehee..nyumm..nyumm.. sedaapp..thumb ups untuk Adam Adrian.
Nak tengok cara-cara membuat..?? Nanti admin share video di entry akan datang..


**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

Friday, April 14, 2017

PELAJAR POLITEKNIK BUAT ASSIGNMENT TUHAU

0

Kali ini pelajar dari POLITEKNIK Sabah pula datang bertemu dengan kami.  Memilih kami untuk kerja kursus mereka iaitu Cost and Management  Accounting pada Sama seperti pelajar dari UiTM sebelum ini.


Terdiri dari empat orang pelajar. Maria, Marnin, Eleni dan Shantyefnie. Terima kasih adik-adik kerana memilih kami. 


Suasana santai bersama dengan mereka. Sambil-sambil minum petang bersama. Produk ..?? Harus ada juga bersama. Agar dapat dilihat secara dekat oleh mereka. 


Berpeluang merasa produk kami Sambal Tuhau,  Multi Pes Tuhau dan Serunding Tuhau. Makan Kuih Cakoi dengan Sambal Tuhau. Wahh!!.. cita rasa unik dari pelajar-pelajar muda ini. Agak meriah masa ini. Adik-adik yang belum pernah tahu apa itu tuhau teruja untuk merasanya. 😊.. 


Alhamdulillah..adik-adik dari POLITEKNIK ini mendapat markah yang baik sekali dalam tugasan mereka. Semoga kalian berjaya dalam pelajaran dan apa juga bidang yang dilakukan.


**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**

Thursday, April 13, 2017

EXPO FAMA DI KOMPLEKS KARAMUNSING 2017

0

Bertempat di Karamunsing,  sekali lagi kami diberi peluang oleh FAMA untuk menyertai expo ini untuk tahun ini, 2017. Berlansung selama tiga hari. Bermula pada 3 Mac dan berakhir pada 5 Mac.

Terima kasih kepada pihak FAMA  yang sentiasa memberi peluang untuk kami memperkenalkan produk-produk kami melalui program ini. Semoga akan ada lagi program seperti ini menyusul dimasa akan datang.

Alhamdulillah sambutan agak baik. Terima kasih kepada semua pelanggan yang datang ke booth kami QueYun Enterprise.

Bagi yang tidak berpeluang untuk merasa dan membeli produk kami, jangan risau anda boleh hubungi kami melalui talian 012 8019875 atau 011 35282909.

**Kami Pembuat dan Pembekal produk tradisional berasaskan tumbuhan herba iaitu TUHAU. Ikuti kami @QueYun Tuhau-:FB, INSTAGRAM, GOOGLE PLUS, YOU TUBE. WHATSAPP KAMI : 012 8019875 / 011 35282909**